Domotica

Huize Schaerweijde is voorzien van een op KNX draaiend domotica systeem.

Domotica

Wij hebben als enige in Zeist een kantoorvilla met een volautomatisch domotica systeem. Dit is onderscheid Huize Schaerweijde t.o.v. andere verhuurders. Veel mensen weten niet wat domotica is, maar wij zullen u graag verrassen met ons op KNX gebaseerde gebouwautomatiseringssysteem. Ons uit 1863 stammende prachtige pand is voorzien van een geïmplementeerd systeem, waarbij onder andere verlichting, zonwering (deels gordijnen), verwarming, buitenverlichting en toegang geregeld worden. Dit is energiebesparend, maar ook zeer comfortabel voor huurders en gebruikers.

Wij hebben een energiebeheersplan laten opstellen met adviezen om het energiegebruik terug te dringen. Door de monumentale status van het pand, heb je dit nodig, omdat anders de kosten voor energie de pan uit rijzen. Het pand is voorzien van elektronisch gestuurde spaarverlichting (zorgt voor 35% besparing) en de verwarming is voorzien van nieuwe knx- thermostaten die voor 25% besparing zorgen. Geen gehannes meer met kranen handmatig openen en sluiten, dat doet knx op afstand en volautomatisch, op basis van de ingestelde programmering. Zodra een huurder de ruimte betreed en het licht aandoet, schakelt de verwarming in op de gewenste temperatuur. Verder staat deze geprogrammeerd om na kantoortijd en in het weekend op een lagere (afwezigheids) temperatuur te staan.

Alle installaties en functies binnen het kantoorpand zijn aangesloten op een knx-bus. Allereerst natuurlijk de verlichting, welke energiezuinig en dimbaar is. De verlichting in algemene ruimtes zoals toiletten en pantries, werkt op beweging. De toegang in het pand is voor het grootste deel vervangen voor een scansysteem voor vingerafdrukken en toegangspasjes. Dit werkt bij de toegangspoort, de voordeur en de binnendeuren van het pand, zodat iedere huurder zonder gebruik van sleutel, het pand kan betreden. (muv de kamers op de verdiepingen. Hierbij is alleen de afdeling te betreden met pas of vingerafdruk, huurders krijgen voor de gehuurde ruimtes gewoon een sleutel). Met de toegangspas kan optioneel ook gebruik gemaakt worden van de koffieapparaten die in het pand staan.

Zoals genoemd, is ook de verwarming geregeld via de domotica. Op de speciale bedieningspanelen in elk kantoor, is de temperatuur aan te passen. Dit geldt ook voor het dimmen van de verlichting en het bedienen van de zonwering van het pand. De zonwering en de verlichting worden in de centrale programmering bediend door het weerstation op het dak. De weers- en lichtgegevens bepalen of de zonwering dicht of juist open gaat en in hoeverre er kunstlicht nodig is. Omdat het weer in Nederland echter vaak wisselvallig is, en men niet geconfronteerd moet worden met zonwering die elke minuut open en dicht gaat, is met een simpele handeling in het systeem aan te geven dat de zonwering dicht of juist open moet blijven. De applicatie is voor huurder beschikbaar op de PC.  Hiermee wordt de mogelijkheid geboden om de zonwering, verlichting en verwarming in de gehuurde kantoorruimte van achter uw PC te regelen.

Domovea

 

 

 

Het alarmsysteem, de buitenverlichting, de openingstijden van de toegangspoort of voordeur, de beregening en zelfs de fontein in de vijver, alles wordt aangestuurd door het domotica systeem in ons pand. Ook de vergaderzalen zijn voorzien van deze hypermoderne techniek. Met één druk op de knop, sluiten gordijnen, zakt het beamerscherm en gaat de beamer aan en ontstaat een ideale vergaderoptie.

Met deze installatie onderscheid Huize Schaerweijde zich van andere kantoor-aanbieders. Wij leggen u graag uit aan de hand van een demonstratie wat de mogelijkheden zijn.  Bel 088-386500 voor het inplannen van een bezichtiging.
Wilt u ook werken in dit monumentale pand voorzien van volautomatisch domotica systeem? Ga naar Kantoorruimte voor de beschikbare kantoren.

Domotica